Visa plugga-utomlands.se som: Mobil

Plugga Utomlands

plugga utomlands

Att plugga utomlands

Har du bestämt dig för att plugga utomlands?

Då finns det tre enkla sätt för dig som vill komma iväg. Antingen åker du via ett utlandsutbyte i samband med din utbildning på högskola eller universitet eller så åker du på egen hand eller via en organisation som hjälper dig med utlandsstudier (agent). Fler och fler utländska universitet och högskolor välkomnar svenska studenter till sina skolor både på utbyte och för hela utbildningar. Att fler och fler studenter väljer att läsa sina utbildningar utomlands är kanske inte så konstigt.

Många studenter är ute efter att dels få språket men också på grund av att utbildningen kanske inte finns i Sverige. Din utbildning är oftast gångbar om du vill komma tillbaka till Sverige för att arbeta. Det är bara ett antal yrken, inom läkarkåren exempelvis, som kräver kompletteringsprov för att du ska få din svenska legitimation.

Utbildning utomlands

Det finns tusentals utbildningar och kortare kurser att läsa utomlands om du inte vill stanna hemma i kalla Sverige. Vill du bo i värdfamilj, i egen lägenhet eller på campus? Vad som passar dig väljer du.

När du bestämt dig för att åka utomlands och möta det spännande och oförutsägbara utomlands finns som sagt ett flertal sätt att gå till väga på. Antingen väljer du att ta kontakt med en utlandsförmedlare (med agent) för att få den hjälp du behöver för att påbörja din språkutbildning. Utlandsförmedlaren hjälper dig med många praktiska saker och kan vara ett stort stöd om det är första gången du reser iväg ensam.

Ett annat alternativ är att åka iväg heltegen hand (utan agent). Då tar du själv kontakt med den skola du är intresserad av för att få all information om startdatum, antagningskrav, boendemöjligheter och så vidare. I vissa fall erbjuder skolan att hjälpa till med boende första veckan för att du sedan ska hitta ditt eget boende under tiden du läser språkutbildningen. Ett bra sätt att lära sig ett språk är att bo i värdfamilj. Vilka möjligheter din högskola eller universitet erbjuder angående utbyte med en utländsk skola får du reda på om du kontaktar en studievägledare eller lärare på din institution.

De vanligaste utbytesprogrammen är Erasmus för studier i Europa och Nordplus för studier i Norden. Men det finns även stora utbytesprogram för studier i USA (EU-USA), Kanada (EU-Canada), Australien (EU-Australia), Japan (EU-Japan) och Latinamerika (Alfa). Linneaus-Palme är ett särskilt utbytesprogram för studier i utvecklingsländer. Mer information om utbytesstudier, antagning och ansökan hittar du här »

» Läs mer om studier i USA
» Läs mer om studier i Australien
» Läs mer om studier i Storbritannien
» Läs mer om studier i Frankrike
» Läs mer om studier i Spanien
» Läs mer om studier i Polen
» Läs mer om studier i Tyskland
» Läs mer om studier i Danmark
» Läs mer om studier i Kanada
» Läs mer om studier i Kina
» Läs mer om studier i Thailand 
» Läs mer om studier i Norge

Språk, utbildning och arbete

Ett alternativ för dig som vill resa, studera och samtidigt arbeta, är att kombinera en språkutbildning med att arbeta. På detta sätt skaffar du dig en bra arbetslivserfarenhet och du får en bredare kunskap i det lokala språket mycket snabbare.

Språkresa

Ett populärt val bland de som vill åka utomlands och studera är att åka på språkresa. Här får du genomgå ett test innan så att du hamnar i den klass som är anpassade efter din kunskap. Några av de mest populära språken är spanska, franska och engelska. Information om språkresor hittar du på www.sprakresa.se »

Lycka till med dina framtida studier!

Hitta din utbildning!
Klicka här för att söka bland hundratals utbildningar utomlands!